TANDARTSKOSTEN

Alles wat je wilt weten over

Tarieven tandarts en mondhygiënist

Wilt u meer weten over de kosten voor uw bezoek aan de tandarts of mondhygiënist? Lees hier meer over onze tarieven. 

 

Richtprijzen

Belangrijk om te weten: de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de tarieven voor de tandheelkunde opgesteld. Dit zijn maximum tarieven.  Iedere tandarts hanteert deze, wij dus ook. 

Tarieven die wel kunnen afwijken zijn materiaal en techniek-kosten.

Behandelplan

Geen behandeling is hetzelfde, iedereen krijgt van ons een kostenoverzicht van de geadviseerde en gewenste behandelingen bij de tandarts en/of mondhygiënist.  Vervolgens kunt u hiermee zelf beslissen of u een behandeling wel of niet wilt uitvoeren.

Tijdens een intake afspraak maakt de tandarts of mondhygiënist een plan welke zorg u nodig heeft en wat de kosten hiervan zijn. Voor behandelingen boven de € 250 wordt vooraf een begroting opgesteld.

Voor een uitgebreid overzicht van de prijzen voor de tandarts of mondhygiënist verwijzen wij u naar de tarief beschikking van de NZa via de onderstaande button. 

 

Verzekering

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. Wij kunnen door middel van de verzekeringscheck zien wat uw zorgverzekering vergoedt. Indien gewenst kunnen wij een overzicht maken voor de behandeling die u geadviseerd wordt met het overzicht van de vergoeding. Wij raden altijd aan om dit overzicht te controleren bij uw zorgverzekeraar.Kinderen tot 18 jaar kunnen kosteloos naar de tandarts of mondhygiënist. Behandelingen voor kinderen worden vergoed vanuit de basisverzekering.

 

Volwassenen dienen een aanvullende tandarts verzekering af te sluiten om een behandeling bij de tandarts of mondhygiënist vergoed te krijgen. Welk deel van de behandeling vergoed wordt verschilt per verzekering. Benieuwd naar uw vergoeding? Vraag uw tandarts of mondhygiënist om advies

 

Uw rekening van de tandarts of mondhygiënist wordt verstuurd door het factoringsbedrijf Infomedics. De rekening wordt direct verstuurd naar de zorgverzekering. Heeft u een vraag of klacht over een rekening? Neem éérst contact op met uw zorgverzekering.

tandarts Purmerend
Scroll naar boven