Stralend witte glimlach?

LEES MEER OVER TANDENBLEKEN

Veilig, effectief en duurzaam

Tandenbleken: een natuurlijk wit gebit met Opalescence bleekgel

Waarom tandenbleken?

Tandenbleken zorgt voor het verkrijgen van wittere tanden. Onze tandarts werkt met het merk Opalescence. Dit is het meest geadviseerde en veiligste merk voor professioneel tandenbleken. Een belangrijk voordeel van tandenbleken is dat de tanden witter worden zonder dat er hoeft te worden geslepen aan de tanden en kiezen. 

Vooraf goed overleggen met onze tandarts of mondhygiënist is belangrijk.Tijdens een gratis consult worden jouw wensen en mogelijkheden om tanden te bleken besproken.  

Tandenbleken in Purmerend
Before | After

Hoe werken tandenbleek behandelingen?

Verkleuringen op onze tanden worden ingedeeld in twee categorieën: intrinsiek en extrinsiek. Intrinsieke verkleuringen bevinden zich in het tandglazuur en het tandbeen. Extrinsieke verkleuringen bevinden zich aan de buitenkant van de tand, ook wel aanslag genoemd. 

Extrinsieke verkleuringen kunnen worden verwijderd door tandpasta’s, de tandarts of de mondhygiënist. 

Intrinsieke verkleuringen kunnen worden verbeterd door middel van tandenbleken. Opalescence bleekgel bevat een actief blekende stof (carbamideperoxide/waterstofperoxide) deze dringt door het tandglazuur en bereikt zo de verkleurde moleculen in de tand. De zuurstof moleculen uit de bleekgel reageren op de verkleurde moleculen in de tand en verbreken deze. Dit proces zorgt ervoor dat de tanden wit worden. 

 Welke indicaties zijn er voor tandenbleken?

Tandenbleken is geschikt voor verkleuringen op de tanden, die niet weggaan na tandenpoetsen of een gebitsreiniging bij de tandarts/mondhygiënist. Daarnaast is tandenbleken een oplossing voor het verkrijgen van een wittere tint als je niet tevreden bent met de kleur van je gebit. Tandenbleken met Opalescence zorgt voor een mooie, natuurlijke witte glimlach. 

Waarom kiezen voor tandenbleken met Opalescene?

Opalescence is een efficiënt bleeksysteem met professionele resultaten. Opalescence is al meer dan 25 jaar toonaangevend op het gebied van tandenbleken. 

'Tandenbleken met Opalescence is de meest effectieve en veiligste methode'

Voor wie is tandenbleken geschikt?

Voor iedereen vanaf ongeveer 18 jaar die wittere tanden wil hebben. Zowel mannen als vrouwen kiezen voor tandenbleken om wittere tanden te verkrijgen. De behandeling kan ook gecombineerd worden met facings

Welke methodes voor tandenbleken bieden wij:

Thuis bleek methode: hierbij wordt een op bleeklepel op maat gemaakt om thuis te bleken.

In office: de bleekbehandeling vindt in de praktijk plaats tijdens een sessie van ongeveer 60-90 minuten.

Hoelang houdt het effect van een tandenbleek behandeling?

De resultaten van tandenbleken met Opalescence zijn heel stabiel, zo blijft de witte tint tot lang na de behandeling aanhouden. Het effect is afhankelijk van de conditie van het gebit en een aantal factoren zoals het gebruik van bepaalde voedingsmiddelen en roken. Hierdoor kan het behoud van resultaat variëren. Gelukkig zijn er gemakkelijke nabehandelingen waardoor de mooie witte tint gemakkelijk terug kan keren.

 

Bijwerkingen tandenbleken:

De Opalescence bleekgel is bijzonder veilig in gebruik. Aan de bleekgel is fluoride toegevoegd om het gebit te versterken. Tijdens het proces van tandenbleken kan je gevoeligheid van de tanden ervaren. Dit komt doordat de bleekgel de tand doordringt. De gevoeligheid verdwijnt in een aantal uren na het stoppen van de bleekbehandeling.

Hoe verloopt een tandenbleek behandeling ?

Tijdens een eerste consult zal een advies worden verstrekt betreffende de behandeling en de daarop volgende periode. De tandarts of mondhygiënist zal bepalen of tandenbleken voor u geschikt is. Uw verwachtingen zullen naar voren komen en er wordt gekeken of dit haalbaar is. 

Indien wij een passend advies zijn overeengekomen worden er foto’s gemaakt van uw gebit. 

Bij de thuis bleek behandeling worden op de eerste afspraak afdrukken gemaakt. Na uiterlijk 1 week is uw bleekset gereed en kunt u starten met tandenbleken. 

Voor de ‘In office’ bleek behandeling moet een afspraak worden ingepland van 60-90 minuten in overleg met uw behandelaar. 

 

Scroll naar boven