De mondhygiënist

VOOR EEN GEZONDE MOND
Prins Dentalcare, uw specialist in mondzorg

Mondhygiënist in Purmerend

Wat doet een mondhygiënist?

De mondhygiënist houdt zich bezig met het voorkomen en herstellen van gebitsproblemen. Een bezoek aan de mondhygiënist zorgt voor het behoud van een gezond gebit. De mondhygiënist in onze praktijk is een geregistreerd mondhygiënist, dit houdt in dat ze de bevoegdheid heeft voor het uitvoeren van controles, röntgenfoto’s maken, vullingen en het uitvoeren van gebitsreinigingen. 

Wanneer is een bezoek aan de mondhygiënist geadviseerd?

Als uw last heeft van bloedend tandvlees, een slechte adem of verkleuring zoals aanslag op het gebit is het verstandig om een afspraak bij de mondhygiënist te maken. 

Ook als u geen last heeft van een van de bovenstaande problemen raden wij aan om minimaal eens per 6-12 maanden een bezoek aan de mondhygiënist te brengen. Veel gebitsproblemen geven in een later stadium pas klachten. Wij werken volgens een preventief beleid en voorkomen graag gebitsproblemen. Laat uw gebit daarom tijdig controleren om te voorkomen dat de ernst van het probleem zich heeft uitgebreid.

Welke behandelingen voert de mondhygiënist uit?

Onze mondhygiënist is een geregistreerd mondhygiënist. Dit houdt in dat ze meer behandelingen mag uitvoeren een BIG registratie heeft. 

De onderstaande behandelingen worden uitgevoerd door de geregistreerde mondhygiënist:

– Intake / controle 

– Röntgenfoto’s maken en beoordelen

– Verdoving geven 

– Gebitsreinigingen / parodontale behandelingen 

-(Kleine)Vullingen 

– Poetsinstructies / voorlichting geven

– Sealents (laklaagje in de kiezen)

Vanaf welke leeftijd is het mogelijk om de mondhygiënist te bezoeken?

Een bezoek aan de mondhygiënist is al mogelijk vanaf dat de eerste tandjes zichtbaar zijn. 

Hoe kunt u een afspraak maken bij de mondhygiënist?

U kunt gemakkelijk via onze website online een afspraak maken. Hiervoor is geen verwijzing nodig. Heeft u elders uw tandarts maar wilt u bij Prins Dentalcare naar de mondhygiënist? Dat is geen probleem, ook voor alleen de mondhygiënist kunt u bij ons terecht. Nieuwe patiënten kunnen ook via de website een afspraak plannen. Daarnaast kunt u telefonisch contact met ons opnemen of een e-mail sturen om een afspraak te maken. 

Wat zijn de kosten van een bezoek aan de mondhygiënist?

De kosten van een bezoek aan de mondhygiënist kunnen zeer variërend zijn. Een gebitsreiniging van 30 minuten kost bijvoorbeeld rond de 95 euro maar een uitgebreid parodontaal traject kan rond de 1000 euro kosten. De kosten zijn afhankelijk van de conditie van uw gebit en de hoeveelheid tandsteen. Tijdens een eerste afspraak beoordelen wij de situatie en bespreken de ingeschatte kosten van de behandeling. 

Wordt een bezoek aan de mondhygiënist vergoed door de verzekering?

Een bezoek aan de mondhygiënist wordt vergoed vanuit de aanvullende tandartsverkering. Dit is een extra verzekering naast de basisverzekering speciaal voor tandarts en mondhygiënisten kosten. Het kan zijn dat u een gedeelte van de behandeling zelf moet betalen, dit verschilt echter per verzekering. 

Scroll naar boven