MET KINDEREN NAAR DE TANDARTS

zonder angst of spanning maar met veel vertrouwen

Met kinderen naar PRINS DENTALCARE Purmerend

Jong geleerd . . .

Van gezonde tanden en kiezen hebben kinderen ook tijdens hun hele latere leven plezier. Je moet er als ouder/verzorger wel wat voor doen vanaf het moment dat de eerste tandjes doorbreken bij uw kind! Vanaf dan kunnen kinderen kosteloos kennismaken met de tandarts. Zo raken zij niet alleen gewend aan het tandartsbezoek, maar wordt de mondgezondheid van uw kind vanaf het begin nauwlettend gevolgd, krijgt u advies en worden gaatjes of andere problemen tijdig aangepakt.

Kinderen zijn gevoeliger voor gaatjes en tanderosie dan volwassenen. Daarom is een goede mondhygiëne op jonge leeftijd al zeer belangrijk.

Als een beginnend gaatje (cariësactiviteit) op tijd geconstateerd wordt, hoeft er helemaal geen gaatje te ontstaan. Als er eenmaal een gaatje is, ben je feitelijk te laat. Voorkomen is dus beter dan genezen.

Ruim 2/3 van de kinderen heeft voor hun 18de verjaardag minstens 1 gaatje. Dat terwijl kinderen tot 18 jaar gratis naar de tandarts kunnen!

Laten we samen goed zorgen voor de tanden en kiezen van uw kind. Gaatjes worden zo voorkomen en het gebit blijft gezond.

Help kinderen dagelijks zachtaardig bij het tandenpoetsen en ga tweemaal per jaar naar de tandarts of mondhygiënist.

Wij leren kinderen spelenderwijs hoe zij moeten poetsen en werken door middel van fluor en lak aan het voorkomen van gaatjes.

Uw kind leert spelenderwijs van jongs af aan hun tanden en kiezen goed te verzorgen om gaatjes te voorkomen.

Poetsie en het tandenhuisje

Onze mondhygiënist zal uw kind graag alles op spelende wijze uitleggen. Zij zal hen de rust bieden zodat ze op een leuke en ontspannen manier kennis kunnen maken met onze tandartspraktijk.

Wij noemen onze praktijk voor kinderen het ‘Tandenhuisje‘ en ‘Poetsy’ is onze blauwe knuffel met een gebit, die kinderen altijd mogen vasthouden tijdens hun bezoek.