Facings voor een stralende glimlach

Facings zijn tegenwoordig een populaire manier om het gebit te verfraaien. Een facing is een ‘schildje’ met vulmateriaal wat over uw eigen tand heen geplaatst wordt. Het kan spleetjes, onregelmatigheden en kleurverschillen verhelpen. Een facing kan in verschillende kleurtinten gemaakt worden. De tandarts bespreekt vooraf met u de mogelijkheden.

Het plaatje wordt speciaal voor u gemaakt en krijgt dezelfde vorm, kleur en hetzelfde formaat als uw gebit, waardoor het er heel natuurlijk uitziet. Het is mogelijk om op één of meerdere tand(en) een facing te plaatsen.

Voor wie zijn facings geschikt?

Heeft u storende elementen in uw gebit?
Met facings kunnen we spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en rafelige of scheve tanden verbergen.

Facings Purmerend Prins Dentalcare

Het plaatsen van facings bij PRINS DENTALCARE?

Er zijn verschillende materialen waarvan een facing gemaakt kan worden; composiet of porselein. In onze tandartspraktijk worden composiet facings gebruikt. Composiet is een vulmateriaal van ondermeer kunsthars. Dit is een gemakkelijkere en voordeligere methode waarbij het gebit minimaal geslepen hoeft te worden.

Tijdens een eerste consult zal een advies worden verstrekt betreffende de behandeling en de daarop volgende periode.
De tandarts of mondhygiënist zal bepalen of facings voor u geschikt is. Uw verwachtingen zullen naar voren komen en er wordt gekeken of dit haalbaar is.

Voor het plaatsen van facings is in principe één behandeling bij de tandarts nodig. De tandarts bespreekt met u de gewenste kleur en vorm. De tandarts plaatst een test composiet stukje op de tand zodat u kunt zien hoe de kleur bevalt. Vervolgens worden de composiet facings definitief geplaatst.

In enkele gevallen adviseren wij een andere behandeling zoals vullen, bleken, het plaatsen van kronen of een beugel.

VoorNa