Lees meer ..

Over onze verschillende behandelingen
NIEUW: Tandenbleken, uw bleekset is dezelfde dag klaar!

Uw wensen, onze expertise

Tandartspraktijk Prins Dentalcare is gespecialiseerd in verschillende behandelingen. 

De behandelingen die de tandarts uitvoert zijn te verdelen in: algemene tandheelkunde, esthetische tandheelkunde, angst tandarts en mondhygiëne behandelingen.

Tandenbleken is bij ons ook mogelijk. Wij werken met het nummer 1 tandbleekmerk Opalescence.

De behandelingen van de mondhygiënist zijn onder te verdelen in gebitscontrole, het maken en beoordelen van röntgenfoto’s, opstellen van een behandelplan, uitvoeren van gebitsreinigingen, parodontale behandelingen, begeleiding bij kinderen.

 

 

tandenbleken purmerend

Tanden bleken Purmerend

Wilt u op een veilige en effectieve manier wittere tanden? Wij werken met de Opalescence thuisbleekmethode, de meest geadviseerde en veiligste methode van tandenbleken. Het op maat gemaakte bitje met bleekgel hoeft maar een aantal dagen of nachten 4 uur gedragen te worden. De bleekgel heeft een PF-formule met kaliumnitraat en fluoride dat helpt bij de versterking van het glazuur tijdens het hele bleekproces. Daarnaast draagt deze formule bij aan het voorkomen van dehydratie en rebound-effect.
Hoe gaat een behandeling in zijn werk?
We beginnen eerst met een gratis intake bij de tandarts om de mogelijkheden te bespreken. Er wordt een controle gedaan om te zien of uw tandglazuur en tandvlees in goede conditie is.
Na de intake maakt de tandarts afdrukken van uw tanden voor de op maat gemaakte bleeklepel (bitje) en geven we u een instructies over het tandenbleken. Wij laten u pas de deur uitgaan wanneer u een vertrouwd gevoel heeft om zelf thuis met de behandeling verder te gaan.

Mondhygienist Purmerend

Gebitsreiniging

De mondhygiënist heeft een belangrijke taak in het behouden van een gezond gebit. Laat het gebit daarom minimaal 1 à 2 keer per jaar door de mondhygiënist reinigen.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?
Tijdens een gebitsreiniging verwijderd de mondhygiënist aanslag, tandsteen en tandplak (tandplaque).
Tandsteen is niet altijd zichtbaar, laat uw tandvlees daarom eens per half jaar controleren.

Tandarts Purmerend

Controle

Voer 1 à 2 keer per jaar een controle uit bij de tandarts of mondhygiënist om gebitsproblemen te voorkomen.
Een controle bezoek is nodig om vroegtijdig tandvleesproblemen, gaatjes en ontstekingen te voorkomen.

Om de 2 à 3 jaar maken wij röntgenfoto's zodat eventuele gaatjes tussen de tanden en kiezen tijdig worden ontdekt.

Tandarts in Purmerend

Onderhoud tijdens een beugel

Een beugel vraagt om extra onderhoud van het gebit. Laat de mondhygiënist u daarbij ondersteunen.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?
De behandeling bestaat uit een tandplak kleuring, gebitsreiniging en eventueel het aanbrengen van een beschermlaagje met fluoride.

tandarts Purmerend

Facings Purmerend

Facings zijn tegenwoordig een populaire manier om het gebit te verfraaien. Een facing is een ‘schildje’ met vulmateriaal wat over uw eigen tand heen geplaatst wordt. Het kan spleetjes, onregelmatigheden en kleurverschillen verhelpen. Een facing kan in verschillende kleurtinten gemaakt worden. De tandarts bespreekt vooraf met u de mogelijkheden.
Composiet of porseleinen facing
Er zijn verschillende materialen waarvan een facing gemaakt kan worden; composiet of porselein. In onze tandartspraktijk worden composiet facings gebruikt. Composiet is een vulmateriaal van kunsthars met andere stoffen. Dit is een gemakkelijkere en voordeligere methode waarbij het gebit minimaal geslepen hoeft te worden.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?
Voor het plaatsen van facings is in principe één behandeling met de tandarts nodig. De tandarts bespreekt met u de gewenste kleur en vorm. De tandarts plaatst een test composiet stukje op de tand waarbij u kunt zien hoe de kleur bevalt. Vervolgens worden de composiet facings definitief geplaatst.

Hoe lang gaan facings mee?
Facings van composiet dienen gemiddeld om de 5 jaar vervangen te worden. Echter kan dit per patiënt verschillen. Goed onderhoud is hiervoor belangrijk.

Prijs facings
De kosten per facing kunnen verschillen door het soort materiaal wat er voor de facing gebruikt wordt. De tandarts bespreekt voor het starten van de behandeling de kosten met u.

Facings worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende tandartsverzekering vergoed mogelijk (deels) de kosten van de facings. Echter verschilt dit per verzekeringsmaatschappij. Controleer dit daarom vooraf bij uw verzekering.

Mondhygiene purmerend

Poetsinstructie bij kinderen

Poetsen moeilijk voor kinderen? De mondhygiënist of tandarts helpt hier graag mee. Met de poetslessen bij tandartspraktijk Prins Dentalcare leert uw kind goed poetsen. De juiste basis voorkomt gebitsproblemen op latere leeftijd. Het is aanbevolen om kinderen vanaf 3 jaar mee te nemen naar de praktijk. Ook laten wij kinderen wennen in de praktijk die angst hebben voor de tandarts.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?
De behandeling bestaat uit een tandplak kleuring waardoor tandplak wat aanwezig is op de tanden roze kleurt. Daarna leren wij op een speelse wijze de kinderen waarom de tanden gepoetst moeten worden en wat de juiste volgorde is met tandenpoetsen.

Scroll naar boven